Onderwijsaanbod op Pius Aalderinkshoek

Alle soorten voortgezet onderwijs die er bestaan in Nederland, worden aangeboden: vmbo (voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs), mavo (middelbaar algemeen voortgezet onderwijs), havo (hoger algemeen voortgezet onderwijs) en vwo (voorbereidend wetenschappelijk onderwijs).

Mavo

Havo

Atheneum (vwo)

Gymnasium (vwo)

Tweetalig Onderwijs

Image

Mavo

Op het Pius X College locatie Aalderinkshoek kun jij de volledige mavo-route van leerjaar 1 t/m 4 volgen. Met jouw mavo-diploma kun je verder studeren op het mbo, maar uiteraard is het ook mogelijk om daarna verder te gaan voor je havo-diploma. Bij de mavo staat het ‘levensecht’ leren centraal. We hebben een intensieve samenwerking met verschillende bedrijven waardoor jij, naast het volgen van lessen, ook de mogelijkheid hebt om praktijkervaring op te doen. In de bovenbouw ga je het programma Dienstverlening & Producten (D&P), waarbij je ook opdrachten vanuit het bedrijfsleven om mee aan de slag te gaan. Tevens kun je deelnemen aan het toptraject. Een route die je helpt om nog beter voorbereid aan je vervolgopleiding te beginnen.

 

Image

Havo

De havo duurt vijf jaar. Op het eind van de derde klas kies je vakken voor het eindexamen; de belangrijkste keuze hierbij is de keuze uit vier profielen. Deze profielen zijn: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. Met een havo-diploma gaan veel leerlingen naar het hoger beroepsonderwijs (hbo). Je kunt ook naar het vwo; dat duurt dan nog twee jaar.

Image

Atheneum (vwo)

Binnen het vwo kun je kiezen uit atheneum of gymnasium. Het verschil is dat je er op het gymnasium klassieke talen bij krijgt: Grieks en Latijn. Dat betekent dat je daar in de brugklas maar liefst zes talen leert: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks en Latijn. Daardoor heb je het in de gymnasium-brugklas iets drukker dan in de atheneumbrugklas. Maar het lesniveau is op atheneum en gymnasium gelijk. Beide routes leiden op voor een vervolgstudie aan het wetenschappelijk onderwijs: dat is de universiteit. Het atheneum duurt zes jaar. 

Image

Gymnasium (vwo)

Mag het een tikkeltje moeilijker? Dan is ons gymnasium iets voor jou. Het gymnasium biedt een opleiding van het hoogste niveau, waardoor jouw denkvermogen en culturele bagage worden vergroot. Het is de klassieke opleiding bij uitstek met vele cultuuraspecten, voor de bollebozen heel goed te combineren met TTO of Anglia. Naast een studie van Latijn en oud-Grieks ga je onder vakkundige begeleiding regelmatig op excursie en bezoek je musea, tentoonstellingen en lezingen! Je kunt het gymnasium volgen op de locatie Aalderinkshoek in Almelo of de locatie in Rijssen.

Image

Tweetalig onderwijs

Goede kennis van het Engels wordt steeds belangrijker. In het hbo en op de universiteit worden in het Engels gegeven en veel studieboeken zijn in het Engels. Ook in het bedrijfsleven is goed Engels vaak een vereiste. Kijk maar eens in de personeelsadvertenties.

Wil je later ook wel in het buitenland studeren of werken, dan moet je Engels zeker goed zijn. Tweetalig Onderwijs (TTO) op havo- en vwo-niveau geeft je daarvoor een perfecte start.Tweetalig onderwijs wordt gegeven op de locatie Aalderinkshoek (een gedeelte van de opleiding is ook in Rijssen te volgen) en is bedoeld voor leerlingen die van een uitdaging houden, leerlingen die het leuk vinden over de grens te kijken en nieuwe contacten te leggen. 

De kosten voor tweetalig onderwijs bedragen 435 euro per leerling,
per leerjaar in de onderbouw. Deze kosten omvatten alle activiteiten, inclusief de reis naar Engeland in het derde leerjaar vwo.

Klik hier voor meer informatie over Tweetalig Onderwijs.