Inloggen

Op vrijdag 27 september 2024 organiseert Pius X College Rijssen een heel speciale actiedag. 

Deze dag staat in het teken van geld inzamelen voor de Chaenda Secundary School in Tanzania, een middelbare school waar meneer Annink tijdens zijn sabbatical vrijwilligerswerk heeft gedaan. Het is een zeer arme regio en de kinderen willen heel graag naar school, zelfs in de avond om te lezen en studeren. Dit lukt vaak niet, omdat elke dag de elektriciteit uitvalt. Daarom willen we geld inzamelen om zonnepanelen te laten leggen met generatoren, zodat de school met campus elke dag elektriciteit heeft. Zon is er meer dan genoeg!

De actiedag staat in het teken van creativiteit, plezier en vooral solidariteit. Het is de bedoeling dat alle leerlingen op een alternatieve, creatieve manier naar school komen! We moedigen jullie aan om jullie fantasie de vrije loop te laten! Denk bijvoorbeeld aan naar school komen met een crossmotor, skeelers, touwtje springend, achteruit fietsend of zelfs kruipend. Alles is mogelijk, zolang het maar veilig is! Ouders en familie zijn vanaf 12.15 uur van harte welkom op school voor het afsluitende programma.

Hoe werkt het? Leerlingen laten zich sponsoren door familie, buren, vrienden of bedrijven door middel van een gelddonatie via een QR-code. Het betalen verloopt op deze manier veilig en eenvoudig. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel.

Controleposten. Onderweg naar school komen de leerlingen langs één van de posten. Bij deze controlepost krijgen ze een stempel en iets lekkers. Het is belangrijk dat de stempels verzameld worden om aan te tonen dat de route volledig is afgelegd.

Tijdstip. De leerlingen worden tussen 10.00-10.15 uur op school verwacht. Zorg ervoor dat je op tijd vertrekt, zodat je de hele route kunt afleggen en je stempel hebt gehaald! Op school volgen ze een workshop en een voorstelling in het teken van Tanzania. 

Veiligheid. Hoewel we willen dat iedereen creatief is in zijn of haar manier van reizen, is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkst. Zorg ervoor dat je vervoersmiddel veilig is en dat je je aan de verkeersregels houdt.


We hopen op een geweldige dag met veel enthousiasme en natuurlijk een mooie opbrengst voor het goede doel!

Team PiusX Rijssen