Inloggen

Onderwijsaanbod locatie Rijssen

Op onze locatie in Rijssen kun je kiezen uit het reguliere onderwijsaanbod van mavo tot en met gymnasium. Dat komt neer op de volgende drie onderwijsvormen: 

- de eerste drie leerjaren vwo of gymnasium.
- de eerste drie leerjaren havo
- het volledige mavo-traject (vmbo-t)

De tweede fase havo en vwo kan worden voortgezet in Almelo. Het Pius X College garandeert een goede aansluiting voor de leerlingen die na drie jaar in Almelo verder studeren.

Op de locatie Rijssen worden ook lessen Grieks en Latijn gegeven aan geïnteresseerde vwo-leerlingen, zodat zij in Almelo verder kunnen gaan in deze vakken.

Scroll naar beneden of ga direct naar:

Vmbo - mavo

Havo

Vwo

Gymnasium


Image

Mavo

Op het Pius X College locatie Rijssen kun jij de volledige mavo-route van leerjaar 1 t/m 4 volgen. Met jouw mavo-diploma kun je verder studeren op het mbo, maar uiteraard is het ook mogelijk om daarna verder te gaan voor je havo-diploma (op de locatie Aalderinkshoek). Tevens kun je deelnemen aan het toptraject. Een route die je helpt om nog beter voorbereid aan je vervolgopleiding te beginnen.

Image

Havo (t/m leerjaar 3)

De havo duurt vijf jaar. Op het eind van de derde klas kies je vakken voor het eindexamen; de belangrijkste keuze hierbij is de keuze uit vier profielen. Deze profielen zijn: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. Met een havo-diploma gaan veel leerlingen naar het hoger beroepsonderwijs. Je kunt ook naar het vwo; dat duurt dan nog twee jaar.

Image

Atheneum (vwo t/m leerjaar 3)

Het vwo duurt zes jaar. Op het eind van de derde klas kies je vakken voor het eindexamen. De belangrijkste keuze hierbij is de keuze uit de vier profielen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid en Natuur en Techniek. Het vwo is bedoeld als voorbereiding op een studie aan een universiteit of hogeschool.

Image

Gymnasium (vwo t/m leerjaar 3)

Mag het een tikkeltje moeilijker? Dan is ons gymnasium iets voor jou. Het gymnasium biedt een opleiding van het hoogste niveau, waardoor jouw denkvermogen en culturele bagage worden vergroot. Het is de klassieke opleiding bij uitstek met vele cultuuraspecten, voor de bollebozen heel goed te combineren met TTO. Naast een studie van Latijn en oud-Grieks ga je onder vakkundige begeleiding regelmatig op excursie en bezoek je musea, tentoonstellingen en lezingen! Je kunt het gymnasium volgen op de locatie Aalderinkshoek in Almelo of de locatie in Rijssen (vwo t/m leerjaar 3).